Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου για μία ακόμη φορά το βυσσινί ρολόι της ζωής σταμάτησε απροσδόκητα. Τίποτα δεν προμήνυε το νέο θλιβερό μαντάτο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο αετός των γηπέδων θα γκρεμιζόταν από ‘’άδικο βόλι’’.
Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία κανείς όμως δεν μπόρεσε να πιστέψει ότι ο Γιώργος Μητσιμπόνας δεν υπήρχε πια! Σοκ και δέος σε όλη την ποδοσφαιρική επικράτεια και όχι μόνο.
Γεννημένος 11 Νοεμβρίου 1962 στην Τσαριτσάνη ο χαλκέντερος αμυντικός που ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ φορ άφησε το πρώτο σπουδαίο δείγμα του με την φανέλα του Οικονόμου οπότε το καλοκαίρι του 1981 η απόκτηση του από την ΑΕΛ φάνταζε νομοτέλεια. Έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Ιανουαρίου 1982 στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πας Γιάννενα αντικαθιστώντας στο 81ο λεπτό τον Γιάννη Γκόλαντα. Στις 7 Φεβρουαρίου πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης με τη Ρόδο στο Αλκαζάρ που ήταν αρκετό να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα μας.
Ο Αντώνης Γεωργιάδης συνέχισε να τον χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης τις περισσότερες φορές ως αλλαγή μέχρι που εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 1982 στον ορίζοντα ο Γιάτσεκ Γκμοχ. Ο πολωνός τεχνικός με την απίστευτη διορατικότητα έφερε το Γιώργο Μητσιμπόνα στις θέσεις των στόπερ στις αρχές ως δίδυμο με το Θωμά Δράμαλη και στη συνέχεια με το Γιάννη Γκαλίτσιο με τον οποίο δημιούργησαν και το θρυλικό αμυντικό τείχος.
Η πρώτη του εμφάνιση ως στόπερ έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α εθνικής 19 Σεπτεμβρίου 1982 στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΛ στην Τούμπα. Έκτοτε δεν έχασε ποτέ την θέση του. Πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του την δεύτερη θέση (1982-83) και την πρώτη ευρωέξοδο, την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας (1985)
4-1 τον ΠΑΟΚ στην Καλογρέζα και φυσικά με το δικό του απίστευτο βολ πλανέ στο ματς με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης την πρωτομαγιά του 1988, την στέψη της πρωταθλήτριας ΑΕΛ.
Το καλοκαίρι του 1989 με την αλλαγή ιδιοκτησιακής και διοικητικής σκυτάλης στην ΑΕΛ, αποχώρησε υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ, ενώ τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στο πασαλιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
Το 1994 επέστρεψε και πάλι στην ΑΕΛ για να αποχωρήσει το 1996 κατόπιν εισήγησης του τότε προπονητή Γιώργου Φοιρού.
Η αγάπη του ωστόσο για το ποδόσφαιρο δεν έλεγε να σβήσει οπότε η συνέχεια δόθηκε με τη φανέλα της ιστορικής ΑΕ Τυρνάβου.
Στα 10 χρόνια παρουσίας του στο ρόστερ της ΑΕΛ ο Γιώργος Μητσιμπόνας κατέγραψε 344 συμμετοχές και 38 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με κορυφαίο βέβαια εκείνο το εκπληκτικό τέρμα την αλησμόνητη Πρωτομαγιά του ‘88.
Το 1995 ο τότε δήμαρχος Χριστόδουλος Καφφές ανέθεσε στο Γιώργο Μητσιμπόνα την διδασκαλία και την εποπτεία όλων των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΟΔΛ θέση την οποία διατήρησε μέχρι και την ημέρα του τραγικού του θανάτου, ο οποίος είχε ένα κοινό σημείο με τις απίστευτες απώλειες των Δημήτρηδων και του Αντρέα Ζέρμα. Ο Γιώργος ταξιδεύει για να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα της ομάδας του αλλά όχι με το πούλμαν της αποστολής.
Οδηγώντας το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Νίκου Μίχου ο οποίος στο μοιραίο ταξίδι ήταν συνεπιβάτης επέστρεψε στη Λάρισα για κάποια έγγραφα με αποτέλεσμα να μην προλάβουν την Τυρναβιτικη αποστολή.
Έτσι αποφάσισαν να μεταβούν στην Κοζάνη με το Ι.Χ.. Δυστυχώς λίγο έξω από την Γιαννούλη είχαμε το αντάμωμα με το Χάρο.
Ο Γιώργος Μητσιμπόνας άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο του γενικού νοσοκομείου Λάρισας ενώ ο Νίκος Μίχος διασωθεί ως εκ θαύματος.
Το στέρνο αντίο στο Γιώργο Μητσιμπόνα σημαίνει ταυτόχρονα και την ολοκλήρωση ενός ολόχρυσου ποδοσφαιρικού τόμου. Ένα μήνα αργότερα στο Αλκαζάρ πραγματοποιήθηκε το αθλητικό μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού.
Έκλαιγε για δεύτερη φορά όλη η Λάρισα έκλαιγε μαζί της και ο θεός καθώς οι κρούνοι του ουρανού άνοιξαν και δεν έκλεισαν ούτε μέχρι τη λήξη του φιλικού αγώνα τιμής και μνήμης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ΑΕΛ και στην ομάδα του ΠΣΑΠ. .
Λίγες ώρες μετά τον άδικο χαμό του Γιώργου η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε την απόφαση της να αναρτηθεί στα γραφεία της ομάδας φωτογραφία ως ελάχιστο δείγμα τιμής και μνήμης κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ μέχρι την έλευση του Κώστα Πηλαδάκη.
Ο Γιώργος Μητσιμπόνας φόρεσε επίσης 27 φορές την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος ενώ φεύγοντας άφησε πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο Βάσω και τις κορούλες του Ειρήνη και Πωλίνα.